Hur jämför jag olika e-postutskick med varandra?

När man genomfört några e-postutskick och skickat ut ett antal nyhetsbrev så kan det vara intressant att se om antal öppnade nyhetsbrev ökar eller minskar med tiden. Det kan också vara intressant att se om nya prenumeranter tillkommer i snabbare takt än antal avregistreringar, eller om det är tvärtom. Något annat som kan vara intressant att veta är hur olika ämnesrader påverkar öppningsfrekvensen. Du kanske har en idé på en riktigt snitsig ämnesrad, men kommer den att leda till att fler öppnar nyhetsbrevet?

Allt detta går att mäta med nyhetsbrevsverktyget MultiMailers statistikfunktioner. I programmet ingår en möjlighet att jämföra olika utskick med varandra och se vad trenden är. Informationen redovisas grafiskt i form av diagram, och du har flera olika diagramtyper att välja mellan. Här nedan visas ett par exempel:


Ovan visas ett ytdiagram där 5 utskick jämförs med varandra.


Ovan visas ett stapeldiagram där 5 utskick jämförs med varandra.

Ytterligare ett diagramexempel hittar du på denna sida.

Det är ganska enkelt att jämföra olika e-postutskick med varandra i MultiMailer. I listan i fliken Statistik så markerar du de utskick som du vill jämföra med varandra och högerklickar sedan med musen och väljer därefter menyalternativet Jämför utskick (visa grafiskt). Då kommer ett fönster innehållande ett diagram att öppnas på skärmen. Diagrammets innehåll baseras på de markerade utskickens innehåll. Vill du byta diagramtyp så kan du välja en ny typ via alternativrutan nere till höger i fönstret.

Detta programtips beskriver mer i detalj hur du jämför e-postutskick med varandra:
> Tips: Hur du jämför olika e-postutskick med varandra

Lämna ett svar