Sarah Wittbom: Så skriver du ett framgångsrikt nyhetsbrev

Ett välgjort nyhetsbrev säljer. Men konkurrensen om läsarnas uppmärksamhet är hård. Ska du bli läst gäller det att skriva smart. Sarah Wittbom från Nordic Ecommerce är expert på e-postmarknadsföring och vet hur man skriver för att skapa ett framgångsrikt nyhetsbrev, och i en informativ artikel i tidningen Internetworld delar hon med sig av sina kunskaper till oss andra.

Hon går bland annat genom nyhetsbrevets ämnesrad, ingress, pre-header, länktexter, Alt-texter till bilder, brödtext och brevets avslut. Hon ger även allmänna tips om hur man skapar nyhetsbrev som blir lästa och som leder till försäljning. Här följer ett utdrag ur artikeln:

”Ingressen är det stycke som inleder nyhets­brevet. Den bör vara högst två till tre meningar lång. Den ska inte säga för mycket, men mottagaren måste förstå vad det handlar om och vilja läsa mer.

Upprepa dig inte. Ämnesraden, ingressen och länktexten bör vara en helhet som kompletterar varandra, men ska inte säga samma sak. Har du tre olika ingångar ökar chansen att läsaren hittar något som intresserar.

Börja med det hetaste. Välj att inleda nyhetsbrevet med det som ger mest värde för läsaren. Det behöver inte alltid vara det bästa erbjudandet, utan kan vara en artikel med relevant innehåll.”

Läs hela artikeln på Internetworlds webbsajt:
> Internetworld: Skriv så att du säljer

Läs även
Vi rekommenderar dig även att läsa följande artikel på vår webbsajt som visar hur du kan skapa nyhetsbrev som ökar din försäljning:
> Skapa nyhetsbrev som ökar din försäljning

Lämna ett svar