Operativsystemet Android och dess väg till toppen

I denna artikel på vår webbsajt beskrev vi hur man skapar ett nyhetsbrev som kan läsas på en smarttelefon. Vi gick även genom vissa vanliga telefonmodeller och olika operativsystem för smarttelefoner.

Android
Ett vanligt operativsystem för smarttelefoner är Android från Google. Android är ett Linux-baserat operativsystem avsett för enheter med tryckkänsliga bildskärmar, som t.ex smarttelefoner och pekplattor. Android är ett populärt operativsystem och används exempelvis i Samsung Galaxy S2 and Samsung Galaxy S3, som är två storsäljande smarttelefoner från Samsung.

75% av alla sålda smarttelefoner använder Android
Ungefär 75% av alla smarttelefoner som såldes det tredje kvartalet 2012 använde Android som operativsystem. 1,3 miljoner enheter aktiverades varje dag under samma period. Idag är Android världens mest använda operativsystem för smarttelefoner.

Läs mer
Läs mer om detta på vår engelska blogg, där det även finns informativ grafik om detta:

> Android – The Rise to Success

Lämna ett svar