Så säljer du fler böcker med MultiMailer

Nyhetsbrev kan användas i många olika sammanhang; t.ex för att informera, marknadsföra och sälja produkter och tjänster. Ett företag som använder nyhetsbrevsverktyget MultiMailer för detta är konsultföretaget Wallgren Marketing Consulting.

Christer Wallgren, som är försäljnings- och marknadsföringskonsult med över 30 års erfarenhet, lanserar nu en ny bok, ”Att sälja i praktiken”, som är en fackbok om marknadsföring och försäljning för nybörjare och proffs inom B2B. I boken tar han bl a upp hur du kan använda nyhetsbrev och e-postmarknadsföring för att sälja på ett effektivt sätt. Så här säger Christer Wallgren om den nya boken och MultiMailer:

Ny bok – Att sälja i praktiken
Att vara författare tycker de flesta låter väldigt mysigt och angenämt. Bilden är att boken skrivs i en trevlig lugn miljö med en kopp kaffe på bordet bredvid datorn. Texterna börjar ta form. Man skall bli en ny Camilla Läckberg eller någon annan av våra stora författare. Det är bara att trycka på knappen på datorn så fixar det sig!

Verkligheten är en annan. De stora författarna har sådana upplagor att förlagen bekostar (dvs tar provision) marknadsföring till slutkunder, fysiska butiker, nätbutiker mm. För oss som krälar i stoftet råder en annan verklighet. Vi får ta hand om marknadsföringen själva. Från grunden. Det finns förlag för oss småförfattare som hjälper till med mekanisk marknadsföring som lansering i nätbutiker, bibliotek, bokrondeller etc., men den indirekta marknadsföringen får du ta hand om själv. Man har inte råd med att köpa den tjänsten helt enkelt.

Så det blir att fixa en författarhemsida, vara aktiv på sociala nätverk och som i mitt fall, eftersom jag skrivit en fackbok om marknadsföring och försäljning för nybörjare och proffs inom B2B, att ge sig ut och pusha för mästerverket. Hålla kontakt med dem som jobbar inom sin bransch, informera om innehåll, köpkanaler etc.

Ett av arbetssätten är att använda NYHETSBREVET flitigt. I mitt fall var valet SamLogic MultiMailer enkelt då man för ett acceptabelt pris (man har ju inte för stor plånbok) får många funktioner och att det var enkelt att arbeta med. Tid är en annan bristvara hos en författare, man vill ju ägna sig åt författandet.

NYHETSBREVET kan användas för att sprida information om olika steg i bokens tillkomst, belysa vissa delar i boken, skapa intresse, rikta trafik till sin hemsida och sina sociala medier etc. och självklart lansera boken, dvs se till att de hittar till butiken där de köper den. Det kan bli många nyhetsbrev det. Och det är ett måste för hur det än är så ”klickar” inte alla kunderna på länkar till butik och hemsidor. Man kom olägligt i deras arbetsvardag helt enkelt. Så man får vara lagom ”klibbig” och inte skicka nyhetsbrev för ofta, vårda sin kunddatabas, nyttja funktioner i MultiMailer för statistik, avprenumerationer, prenumerationer etc. Och det är enkelt i MultiMailer.

Detta är ämnen jag tar upp i min bok ”Att sälja i praktiken” som du kan läsa om på:

> Wallgren Marketing Consulting – Boken ”Att sälja i praktiken”

Se även
> Biner använder MultiMailer för att skicka ut information om kurser
> Informus använder MultiMailer för att skicka ut nyhetsbrev

Lämna ett svar