Hur du anger prioritet för ett mejl i MultiMailer

Det är nu möjligt att ange prioritet för ett mejl som skickas ut med nyhetsbrevsverktyget SamLogic MultiMailer. Du kan välja mellan normal och hög. Att sätta ett mejl till hög prioritet är ett sätt att se till att mottagaren uppmärksammar just ditt mejl bland övriga mejl i mottagarens inkorg.

Vilken prioritet ska du välja?
För vanliga nyhetsbrev bör du alltid välja prioritetsinställningen Normal. Att använda Hög för vanliga nyhetsbrev kan uppfattas som spam och bör undvikas. Prioriteten Hög bör du bara tillämpa i de fall där informationen du skickar ut är mycket viktig och där mottagaren inte får missa ditt mejl. Några användningsområden är: utskick av inloggningsuppgifter, mötesbekräftelser, avtal, offerter, kvitton, fakturor mm.

Så här anger du prioritet
Innan du kan använda prioritetsfunktionen i MultiMailer måste den aktiveras, men det är snabbt gjort. Följ stegen nedan för att aktivera MultiMailers prioritetsfunktion:

1. Starta MultiMailer och stäng startfönstret.
2. Välj menyalternativet Inställningar – Alternativ.
3. I fliken Allmänt markerar du alternativet
    Visa inställning för att sätta prioritet för ett e-postmeddelande.
4. Klicka på OK för att stänga dialogrutan.

Nu har funktionen för prioritet aktiverats. Du ser det genom att till höger om inmatningsfältet Ämne finns en kombinationsruta med namnet Prioritet:

Vid Prioritet kan du ange mejlets prioritet

I denna kombinationsruta kan du välja mellan Normal och Hög prioritet:

Alternativen Normal och Hög finns

Observera att när du startar MultiMailer nästa gång så kommer prioritetsinställningen alltid att vara Normal. Samma sak gäller om du väljer nytt nyhetsbrev eller öppnar ett befintligt nyhetsbrev. Detta för att undvika att man skickar ut e-postmeddelanden med hög prioritet av misstag.

Lämna ett svar