Hur ser jag hur många kontakter som öppnat mitt nyhetsbrev?

Med SamLogic MultiMailer 2011 är det möjligt att se hur många kontakter som öppnat ditt nyhetsbrev, samt även att se vilka kontakter som öppnat nyhetsbrevet. Fliken Statistik i MultiMailer har utökats med en mängd nya funktioner, varav en används för att se hur många som öppnat ditt nyhetsbrev.

När du genomför ett e-postutskick så lagras fakta om utskicket i listan som visas i fliken Statistik. Om du markerar ett utskick i listan och högerklickar med musen över den och väljer menyalternativet Visa öppnade/ej öppnade nyhetsbrev (visa grafiskt) så öppnas en dialogruta som innehåller fakta om antal kontakter som öppnat ditt nyhetsbrev. Faktan redovisas både i form av siffror och som ett diagram (se bilden nedan):

Informationen om antal öppnade är ungefärlig eftersom systemet förutsätter att folk har bildvisning påslagen, eller att de aktivt visar bilder för ditt nyhetsbrev. Har du ett nyhetsbrev med många bilder så brukar folk i regel se till att bilderna för nyhetsbrevet visas och då kommer MultiMailer att registrera öppnandet. Om ditt nyhetsbrev innehåller enbart text då kommer sannolikt färre att aktivera bildvisning för brevet, och skillnaden mellan de som faktiskt läser nyhetsbrevet och de siffror som redovisas kan bli större. Men i snitt så kan det avvika några procentenheter här, dvs mellan registrerade öppningar och faktiska läsningar av nyhetsbrevet.

I detta programtips visar vi mer konkret hur du gör för att se antal kontakter som öppnat ett specifikt nyhetsbrev:
> Tips: Hur du ser antal kontakter som öppnat ett nyhetsbrev

Mer generell information, och fler tips om de nya statistikfunktionerna i MultiMailer, finns i nr 7 av vårt nyhetsbrev:
> Nyhetsbrev #7/2011 – Prova nya statistikfunktioner för analys av e-postutskick

I nästa blogginlägg ska vi gå igenom hur man ser vilka kontakter som öppnat ett nyhetsbrev.

Lämna ett svar