Responsiv webbdesign tillämpad på nyhetsbrev

Responsiv webbdesign (på engelska: Responsive Web Design eller RWD) är något som uppmärksammats mycket på senare tid, och vi på SamLogic Software får ibland frågan från våra kunder: kan man tillämpa detta även på nyhetsbrev? svaret är: Ja, det är möjligt.

Responsiv webbdesign
Responsiv webbdesign används normalt på webbsidor som måste anpassa sig till olika bredder på bildskärmar utan att man skapar olika versioner av sidorna. Samma sida måste kunna anpassa sig till exempelvis bredden på en bildskärm för en mobiltelefon / smarttelefon, bredden på bildskärmen för en pekdator (tex iPad) och bredden för en bildskärm för en stationär dator.

Responsiv design för nyhetsbrev
Samma tekniker som används på webbsidor kan även användas för nyhetsbrev som skickas via e-post. Hur man bär sig åt rent konkret beskriver vi i följande artikel:

> Anpassa ett nyhetsbrev efter en bildskärms bredd

Lämna ett svar