Skapa smidiga installationer för Internet med Visual Installer

Idag är det vanligt att distribuera installationer via Internet. Vårt installationsverktyg Visual Installer är anpassat för att ta fram installationer som är skräddarsydda för Internet. Här nedan beskriver vi några av funktionerna i verktyget som gör det väl lämpligt att användas för dessa ändamål.

Kan skapa självuppackande installationer
Visual Installer kan skapa en självuppackande installation som består av en enda (körbar) fil. Det innebär att endast en fil behöver distribueras. När användaren klickar på denna installationsfil så startar installationen automatiskt.

Kan ladda upp installationer till en server (via FTP)
I verktyget ingår också funktionalitet för att direkt från programmet ladda upp en installation till en server på Internet. Detta gör det enkelt och smidigt för programutvecklare att t ex uppdatera många installationer på kort tid. Uppladdning sker via FTP, och har du tillgång till en server samt FTP-loginuppgifter så har du allt du behöver för att använda denna funktion.

Kodsignering / digital signering av installationer
Nedladdning av filer från Internet utgör alltid en säkerhetsfara. Därför varnar Windows alltid användaren när han/hon gör något sådant. Detta gäller speciellt om programfiler eller installationsfiler laddas ned från en webbsida. På senare år har dessutom budskapet i varningsrutorna blivit allt skarpare. Men man kan mildra informationen i dessa varningsrutor genom att kodsignera (digitalt signera) sina installationer. Därför ingår det funktioner i Visual Installer som kan kodsignera din installation innan du distribuerar den. Mer information om kodsignering finns i denna artikel i vårt nyhetsbrev.

Mer information om Visual Installer
En detaljerad beskrivning av installationsverktygets olika funktioner hittar du på Visual Installers produktsida.

Lämna ett svar