Så här stänger du av Windows SmartScreen i Windows 8

I detta blogginlägg informerade vi om den nya funktionen Windows SmartScreen i Windows 8, som skyddar datorer mot virus och andra skadeprogram på Internet. Windows SmartScreen gör en analys av ett nedladdat program (nedladdad app) och när du startar programmet så visas ett varningsmeddelande med titeln ”Windows har skyddat datorn” om Windows betraktar programmet som osäkert. Du har dock möjligheten att fullfölja programstarten eller avbryta.

Varningsmeddelandet kan stängas av
Om du tycker att Windows SmartScreens varningsmeddelanden är störande så är det möjligt att stänga av dessa i Windows 8. Detta bör dock bara göras i undantagsfall, men det finns tillfällen då det kan vara motiverat; t.ex i samband med nedladdningstester av egen programvara (om man arbetar med programutveckling). Då kan det bli lite tjatigt om Windows varnar varje gång, men följer du tipset på denna sida på vår engelska webbsajt så kan du stänga av de varningsmeddelanden som Windows SmartScreen visar på skärmen:

> How To Disable / Turn Off Windows SmartScreen in Windows 8

Lämna ett svar