Skydda din Windows 8-dator med Windows SmartScreen

Att ladda ned programvara från Internet har sina risker, men både webbläsare och operativsystem blir allt bättre på att skydda en dator mot virus och andra skadeprogram som finns på nätet. I Microsoft Windows 8 finns ett ryktesbaserat skydd som heter Windows SmartScreen, och detta skydd hjälper användaren att fatta beslut om ett program ska laddas ned eller inte från en webbsida, samt om det ska köras eller inte när det väl är nedladdat. Det ryktesbaserade skyddet kan hjälpa till att stoppa virus och skadeprogram även innan de blivit kända av antivirusprogrammen.

Du kan läsa mer om hur Windows SmartScreen i Microsoft Windows 8 fungerar i denna artikel på vår engelska sajt:

> Windows SmartScreen – Anti-Malware Protection in Windows 8

Lämna ett svar