Visual Installer 2014: Köra program med administratörsrättigheter

Ibland är det nödvändigt att låta ett installerat program köras med administratörsrättigheter i Windows. Det ger programmet fler rättigheter, vilket ibland är nödvändigt för att det ska fungera på ett önskvärt sätt. I Visual Installer 2014 kan du nu på ett enkelt sätt ange om ett program ska startas med administratörsrättigheter.

För att ange att ett program ska köras med administratörsrättigheter behöver du bara högerklicka över programfilen i Visual Installers fillista, välja menyraden Kör som administratör och kryssa för alternativet Kör programmet som administratör i dialogrutan som visas.

Från Visual Installer kan du ange om ett program ska köras med administratörsrättigheter
Bra att känna till
När ett program kräver administratörsrättigheter i Windows Vista och Windows 7/8 så kommer Windows alltid att be användaren att bekräfta detta. Om användaren kör med ett standardkonto så kommer Windows att be användaren att logga in med sitt administratörskonto. Om användaren redan kör ett administratörskonto så kommer Windows att be användaren att bekräfta nivåhöjningen. Detta är av säkerhetsskäl, så att ingen obehörig kan starta igång ett program med administratörsrättigheter. Du kan läsa mer om detta i denna artikel på vår sajt.

Lämna ett svar