Tips för att minska storleken på nyhetsbrev

Du uppnår flera fördelar om du kan minska storleken (filstorleken) på dina nyhetsbrev. Minskar du storleken på dina nyhetsbrev så går det fortare att genomföra e-postutskick, du minskar belastningen på e-postservrar och sedan blir inte de som har långsamma uppkopplingar eller får betala per nedladdad MB irriterade pga att nyhetsbrevet är så stort. Det sistnämnda blir allt viktigare att ta hänsyn till. Läs blogginlägget Hälften av alla nyhetsbrev öppnas på en mobil enhet för att veta varför. Du bör alltså helst inte skicka ut för stora nyhetsbrev och här nedan får du ett tips om hur du kan minska storleken på dina nyhetsbrev.

Minska bildstorleken med SamLogic Image Resizer
Ofta kan man minska storleken på nyhetsbrevet väldigt mycket genom att minska upplösningen på de bilder som ingår i nyhetsbrevet utan att det påverkar kvalitén på bilderna. Många använder bilder med onödigt hög upplösning i sina nyhetsbrev. Bilderna kanske kommer från digitalkameror och från reklambyråer där bilderna används i trycksaker, men upplösningen på en dataskärm är vanligtvis 96 DPI medan bilder i broschyrer har en upplösning på 300 DPI, så då kan man vinna mycket genom att optimera bilderna för nyhetsbrev.

I e-postverktyget SamLogic MultiMailer finns ett bildkonverteringsprogram som heter Image Resizer (kan öppnas via menyvalet Verktyg – Anpassa bilder för nyhetsbrev) som du kan använda för att optimera dina bilder för användning i nyhetsbrev. Mer information om programmet finns på denna sida.

Minska storleken på nyhetsbreven med bildlänkar
Ett annat sätt att minska storleken på nyhetsbreven ännu mer är att använda bildlänkar istället för attt infoga bilderna direkt i nyhetsbrevet. Bildlänkar kan skapas automatiskt i MultiMailer 2014 genom att man använder Internetpubliceringsfunktionen av nyhetsbrevskopior som ingår i programmet. Mer om detta kan du läsa i nedanstående blogginlägg:

> Hur du laddar upp kopior av nyhetsbrev i MultiMailer
> Varför visas inte bilder i Outlook.com (Hotmail)?

Lämna ett svar