Så får du fram information om klickade länkar i mailing-listan

Om du vill se vilka kontakter som klickat på länkar i ett nyhetsbrev som du precis skickat ut med MultiMailer så kan du göra det via fliken Statistik på ett enkelt sätt. Resultatet visas i kontaktlistan i fliken Mailing-lista.

Så här gör du
Markera först det aktuella utskicket i listan i fliken Statistik och välj sedan menyalternativet Statistik – Visa kontakter som öppnat detta nyhetsbrev (se bild nedan):

Efter att du har valt detta menyalternativ tar det vanligtvis några sekunder för MultiMailer att gå igenom all data. Därefter visas denna dialogruta:

Om du låter alternativet Gruppera kontakter… i dialogrutan vara ikryssad och trycker på knappen Fortsätt så kommer MultiMailer att sortera mailing-listan så att alla kontakter som klickat på länkar i ditt aktuella nyhetsbrev hamnar överst i listan. Du vet att en kontakt har klickat på en länk genom att symbolen placeras först i raden med posten.

Nästa grupp som visas är alla som öppnat ditt nyhetsbrev men inte klickat på en länk. De kommer också att visas samlade, direkt efter alla kontakter som klickat på länkar. Här används symbolen för att visa att en kontakt öppnat nyhetsbrevet. Så här kan det se ut:

Vilka länkar har kontakten klickat på?
Det är möjligt att se vilka länkar i ett nyhetsbrev som en kontakt har klickat på. Om du högerklickar över en kontakt i mailing-listan med symbolen och som du vill veta mer om, och väljer menyalternativet Vilka länkar i nyhetsbrevet har kontakten klickat på? i popup-menyn som visas så visas en lista på alla länkar i nyhetsbrevet som kontakten klickat på.


(se större bild)

Se även
> Tips: Så ser du vilka kontakter som klickat på länkar i ett nyhetsbrev
> Dialogrutan ‘Länkrapport’ ger dig information om klickade länkar

Lämna ett svar