Varför blir det ibland ett orange kryss vid vissa e-postadresser?

Om du i samband med utskick med e-postverktyget MultiMailer ser ett orange kryss () till vänster om en e-postadress (i fliken Mailinglista eller fliken Skickade), så betyder det att denna e-postadress studsat nyligen. Då det sällan är någon idé att skicka ett mejl på nytt till samma e-postadress inom ett par veckor, så spärrar vi den temporärt i 14 dagar. När 14 dagar har gått så upphävs spärren automatiskt.

Tvåveckorsspärren minskar även risken för att antispamfilter reagerar negativt, för om en e-postadress studsar flera gånger på kort tid vid utskick från samma avsändare, då kan vissa antispamfilter börja se avsändaren som en spamkälla och blockera den temporärt eller permanent. Det riskerar alltså att även påverka leveransbarheten till e-postadresser som faktiskt fungerar. Därför är det viktigt att vänta ett tag innan man skickar på nytt till en e-postadress som nyligen studsat.

Se även
> Vad betyder de grafiska symbolerna i MultiMailers listor?
> Nyhetsbrev Nr 10/2016 – Varför är det så viktigt att hantera e-poststudsar?

Lämna ett svar