Ny strategi behövs för e-postutskick (del 2)

MejlsymbolDet här är andra delen i en artikelserie som ger tips & råd om vilken strategi som bör användas när man gör e-postutskick som tar hänsyn till de nya förutsättningar som gäller pga coronaviruset (covid-19). I del 1 kunde du läsa om varför det är så viktigt att inte sluta göra e-postutskick – för det finns både starka tekniska och affärsmässiga skäl till att fortsätta mejla dina kunder regelbundet.

I denna artikel ger vi exempel på företag som har ändrat sin verksamhet för att anpassa sig till de nya förutsättningar som gäller pga coronaviruset och hur de använder e-postutskick för att marknadsföra och sälja sina produkter/tjänster. Vi hoppas att detta ska inspirera dig till att återuppta dina e-postutskick om du pausat dem, och om du inte använder e-postutskick i din marknadsföring att börja göra det. E-postmarknadsföring är den överlägset mest kostnadseffektiva metoden att marknadsföra och sälja produkter/tjänster.

Exempel på företag
Nedan finns exempel på företag som anpassat innehållet i sina nyhetsbrev så att det överensstämmer med de nya förutsättningar som gäller pga coronaviruset.

Sportringen Sundsvall – Säljer fler rullskidor & cyklar nu
Logotype - SportringenSportringen i Sundsvall är specialister inom skidor, löpning, cykel och uteliv. De har anpassat sin verksamhet till den rådande situationen där försäljningen av cyklar, träningsskor, rullskidor, styrketräningsredskap mm ökat eftersom många arbetar hemma och behöver då motionera mer. Sportringen har också en väldigt aktiv e-postmarknadsföring, där de bl.a gör selekterade utskick med VIP-inbjudningar till de som är med i deras kundklubb. Innehållet i mejlet är anpassat efter mottagarnas intressen och vilka sportaktiviteter som är aktuella vid den årstid som utskicket sker. Du kan läsa deras senaste nyhetsbrev här:

> Rullskidshelg på Sportringen Birsta
> Helgerbjudande på Sportringen Birsta – Sänkta priser på elcyklar
> Cykelrea på Sportringen – Startar på lördag!

Sportringen Sundsvall använder vår nyhetsbrevstjänst MultiMailer Newsletter Service, som är en helhetslösning där vi hjälper ett företag året runt med att ta fram och skicka ut nyhetsbrev, inbjudningar mm till deras kunder.

Logotype - Semafor Semafor – Hjälpmedel för socialt avstånd
Semafor Mediateknik är ett företag som är en svensk leverantör av trådlösa mikrofoner, hörselhjälpmedel, kommentatorsystem, digitala klockor mm för professionellt bruk. Bl.a levererar de utrustning till Sveriges Television, Sveriges Radio, Stockholms Stadsteater, Stockholmsoperan m fl. De använder nyhetsbrevsverktyget MultiMailer för att skicka ut tips till sina kunder om kostnadsfria seminarier för att bibehålla och förstärka kontakten med sina kunder.

Semafor Mediateknik säljer nu en ny produkt från Riedel som hjälper till att hålla socialt avstånd. Produkten heter DisTag och är ett hjälpmedel för att hålla avstånd vid sociala event.

KFC tipsar om coronaprodukter via mejl
Logotype - KFCFöretaget KFC AB som tillverkar och säljer bl.a skyltsystem, väggvisningssystem, broschyr-/golvställ har anpassat sin verksamhet och även tagit fram speciella coronaprodukter. De använder MultiMailer för att skicka ut enkla mejl med tips till sina kunder, där kunderna tipsas om hur de kan använda deras produkter i olika sammanhang.

KFCs coronaprodukter
Vill du veta mer om KFCs coronaprodukter så kan du besöka denna sida på deras webbsajt. Där hittar du bl.a olika typer av droppskydd (för t.ex bord eller kassa) och golvställ (för t.ex informationsskyltar och handsprit).

Idekonferens – webbkurser för ekonomer
Logotype - IdekonferensIdékonferens AB är ett företag som har lång erfarenhet av konferenser och kurser riktade både till den privata och den offentliga sektorn. De använder etablerade föreläsare och anordnar bl a kurser i Microsoft Excel för ekonomer. Istället för att ställa in sina kurser pga coronaviruset så anordnar de nu istället en webbaserad kurs med föreläsaren Annika Thörnlund. För att snabbt komma ut med information om den nya webbkursen så använder de MultiMailer. Du kan läsa ett av deras nyhetsbrev här:

> Webbkurs via nätet: Excel för Ekonomer och Ekonomifunktionen

AB Utbildning & Co – Webbutbildningar & appar avslappning / mental träning
Logotype - AB Utbildning CoUtbildningsföretaget AB Utbildning & Co utbildar och coachar individer, grupper och organisationer i avslappning och mental träning. Pga coronaviruset har de fått ändra sin verksamhet så att fokus nu i första hand ligger på webbutbildningar och appar för avslappning och mental träning istället för traditionella kurser. Mer information hittar du här:

> Blogginlägg: MultiMailer hjälper till att minska stress och öka mindfulness
> Nyhetsbrev: Augusti 2020 – Hösten är på gång – Är du?

Hur Apollo har anpassat sina nyhetsbrev
Logotype - ApolloSom du kunde läsa i första delen av den här artikelserien så ändrade reseföretaget Apollo innehållet i sina nyhetsbrev; från att sälja resor till att ha ett mer informativt innehåll som indirekt är kopplat till deras resor.  Sedan började de erbjuda möjlighet att förhandsboka resor till sommaren 2021 och sedan var nästa steg att börja erbjuda resor till nya destinationer i Sverige. Här nedan några exempel på sådana nyhetsbrev:

> Apollo Nyhet! Apollo Mondo One of a Kind
> Apollo Nyhet! Nordens första Apollo Sports-hotell!
> Apollo Nyhet! Semester med Apollo och First Camp

Och när restriktionerna började lätta för utlandsresor så började de återgå till sina mer traditionella nyhetsbrev. Här ett exempel:

> Vinterresan går till Kanarieöarna! 🌴🌞

De små minibilderna till höger kallas emojier och fr.o.m MultiMailer 2020 kan du lägga in egna emojier i dina nyhetsbrev. Du kan lägga in dem i både ämnesrad och mejltext.

Läs även:
> Ny strategi behövs för e-postutskick (del 1)