Hur kommer det sig att textfärgen för vissa studsar i fliken ’E‑poststudsar’ i MultiMailer är blå eller lila?

E-poststudsar visas normalt med svart textfärg i listan i fliken E-poststudsar i MultiMailer. Så ser du en e-poststuds med en annan textfärg i denna lista så ska du vara uppmärksam. Denna e-postadress fungerar egentligen, men mottagarens server har alstrat en studs ändå, av en orsak som vi förklarar nedan. Möjliga textfärger förutom svart är blå eller lila. Nedan ser du vad färgerna betyder:

Blå textfärg
Denna e-poststuds har uppstått pga mottagarens antispamfilter har uppfattat ditt mejl som spam eller pga att du är svartlistad/blockerad hos e-postmottagaren. Läs felmeddelandet i studsen så ser du den exakta orsaken.

Det här behöver inte vara så dramatiskt som det låter eftersom sådant här kan ske lätt av misstag pga känsliga filter. Är det ditt mejls innehåll som filtren reagerat på så kan det ofta räcka med en mindre förändring i mejlet för att det ska gå bra eller så räcker det med att skicka ett nytt nummer av ditt nyhetsbrev (om du har ett sådant).

Är du svartlistad hos mottagaren och du anser att det skett av misstag så kan du kontakta mottagaren och be dem ta bort dig från svartlistan. Du kan också ha fastnat i en publik svartlista, men då går det ofta bra att kontakta dem för att bli bortplockad.

Lila textfärg
Denna e-poststuds har uppstått pga att det blivit en konflikt med DMARC-reglerna för din domän. Du bör se över dina SPF-, DKIM- och DMARC-inställningar för din domän för att lösa problemet (mer information). Ställer du in dem korrekt så upphör denna typ av studsar.

Fliken 'E-poststudsar'

Se även
> Så markerar du enkelt studsar som alstrats av spamfilter eller pga DMARC-problem
> Så tar du bort studsar som alstrats av spamfilter eller pga DMARC-problem