Din ämnesrad avgör ofta om ditt nyhetsbrev blir öppnat

När du skapar ett nyhetsbrev är det viktigt att du skapar en bra ämnesrad eftersom det ofta är ämnesraden som avgör om ditt nyhetsbrev blir öppnat eller inte. Här nedan finns några tips om hur man bör utforma en ämnesrad som gör att nyhetsbrevet blir öppnat.

1. Max 50 tecken. Ämnesraden bör vara max 50 tecken lång annars finns det risk att slutet av ämnesraden inte syns i många e-postklienter.

2. Skriv det viktigaste först. Om mottagaren har en liten bildskärm (t ex en liten laptop eller en smarttelefon) så visas inte ens 50 tecken alltid och då kan det vara bra att ha det viktigaste i början på ämnesraden.

3. Tänk på spamfilter. Undvik ord som kan fastna i spamfilter. Försök också undvika att använda flera utropstecken i rad (!!!) eller enbart versaler i ämnesraden eftersom många spamfilter reagerar negativt då. Undvik också specialtecken som procenttecken (%), stjärna (*), dollartecken ($) eller eurotecken (€) osv.

4. Var gärna personlig i ämnesraden. Har du möjlighet så skriv gärna mottagarens namn i ämnesraden. Att se sitt eget namn i ämnesraden gör många nyfikna och de öppnar då nyhetsbrevet lättare.

5. Brevets mest intressanta nyhet i ämnesraden. Om ditt nyhetsbrev innehålla flera nyheter så försök ta upp det mest intressanta i ämnesraden. Annars finns det risk att många inte öppnar nyhetsbrevet och din intressanta nyhet blir inte läst.

Sedan är det viktigt att ämnesraden är relevant för innehållet i nyhetsbrevet. Har du en ämnesrad som inte motsvarar innehållet i ditt mejl så finns det risk att folk blir besvikna och avregistrerar dig. Så var alltid ärlig med ämnesraden.

Vill du ha fler tips som har med nyhetsbrev att göra så kan du ta en titt i vårt artikelindex som innehåller ett stort antal artiklar om e-postmarknadsföring och nyhetsbrev.

Lämna ett svar