MultiMailer kan skicka ut nyhetsbrev från en Mac

Vårt e-postverktyg för att skicka ut nyhetsbrev, SamLogic MultiMailer, är ett Windowsprogram och kräver därför Windows som operativsystem för att fungera, men trots det kan programmet faktiskt köras i en Mac (Macintosh-dator). Det är möjligt genom att installera ett virtualiseringsprogram i Mac-datorn och sedan installerar man Windows i denna. Med hjälp av virtualiseringsprogrammet kan sedan Windows-program köras i en Mac på samma sätt som när de körs i en PC med Windows installerad.

Det finns olika virtualiseringsprogram på marknaden och några bra är VMware Fusion och Parallels Desktop. För äldre Mac-datorer kan Microsoft Virtual PC användas, men Microsofts virtualiseringslösning kan inte köras på nyare Mac-datorer som bygger på teknik från Intel. Men VMware Fusion och Parallels Desktop stöder dessa system så har du en relativt ny dator så är det VMware Fusion eller Parallels Desktop du ska titta på.

Med hjälp av ovan nämnda virtualiseringsprogram kan du köra Windows och Mac OS X på samma gång i din dator vilket kan vara smidigt ibland, t ex när data ska kopieras mellan program som körs i de olika operativsystemen.

Det kan också nämnas att Apple har en produkt som heter Boot Camp, men den kräver att man bootar om datorn när man växlar operativsystem så den är inte lika smidig. Boot Camp ingår i Mac OS X version 10.5 och senare.

Vill du ha mer information om virtualiseringsprogrammen VMware Fusion och Parallels Desktop så kan du klicka på länkarna nedan:
> Information om VMware Fusion
> Information om Parallels Desktop

Vill du läsa mer om Apples Boot Camp och hur den används så kan du läsa det här:
> Använda Windows i Mac-datorer via Boot Camp

Lämna ett svar