Är det farligt att skicka gratis e-julkort (elektroniska julkort)?

Idag finns det många sajter på Internet som kan användas för att skapa och skicka ut e-julkort (elektroniska julkort) online – dessutom gratis. Om du funderar på att använda en sådan online-sajt / tjänst för att skicka ut dina julkort så finns det vissa risker att ta hänsyn till. Bl.a bör du fundera på hur de e-postadresser som du laddar upp till sajten kommer att hanteras i framtiden. Många sajter är väldigt seriösa och använder inte e-postadresserna till annat än som mottagare för dina elektroniska julkort, men långtifrån alla har lika seriösa avsikter. Personliga e-postadresser har ett stort värde, så väljer du fel sajt så riskerar du att de e-postadresser som du angivit som mottagare för e-julkorten kommer i omlopp. Så innan du väljer en online-sajt för dina elektroniska julkort, undersök sajtens rykte. Det kan du göra genom att t.ex söka med Google efter mer fakta om sajten.

Program istället för en tjänst?
Ett annat alternativ är att använda ett program för att skicka ut e-julkorten. Fördelen med program är att listor med e-postadresser aldrig hamnar på en annan server utan de finns alltid lokalt lagrade. Så det finns aldrig någon risk att e-postadresserna kommer i fel händer.

Använda SamLogic MultiMailer för att skicka ut e-julkort
Vi har ett program som heter SamLogic MultiMailer som kan användas för att designa och skicka ut elektroniska julkort. Julkorten kan dessutom göras personliga. Vi skriver mer om programmet i vårt föregående blogginlägg. Vill du skicka ut elektroniska julkort utan att ladda upp e-postadresser till andra sajter så rekommenderar vi dig att ta en titt på programmet.

Läs även denna artikel om elektroniska julkort
Läs gärna även denna artikel på vår sajt om elektroniska julkort:

> Artikel: 5 fördelar med att skicka e-julkort jämfört med vanliga julkort

Från denna sida kan du även ladda ned en gratis version av SamLogic MultiMailer, om du vill prova att använda programmet för att skicka ut e-julkort.

Lämna ett svar