SamLogic Image Resizer – Optimerar bilder för nyhetsbrev

Med programmet SamLogic Image Resizer kan du konvertera och optimera bilder så att de blir bättre anpassade för användning till nyhetsbrev, webbsidor, bloggar, och program. Bl a kan du:

  • konvertera bilder mellan olika format (JPEG, PNG, TIFF, BMP m.fl)
  • ändra bilders upplösning (DPI) så att de blir optimerade för bildskärmar
  • minska bredd och höjd på bilder så att de blir anpassade för Internet
  • minska filstorleken, vilket ger mindre nyhetsbrev och snabbare utskick
  • ändra bilders färgsystem från CMYK till RGB *

*) CMYK är ett system som är optimerat för tryck medan RGB är ett system som är optimerat för bildskärmar. Även om många webbläsare och e-postprogram kan återge CMYK-bilder korrekt, så kan långt ifrån alla göra det. Om du råkar ut för att en bild som borde visas korrekt inte gör det så kan orsaken vara att den är sparad i formatet CMYK.

Kan anpassa fotografier
Om fotografier ska ingå i nyhetsbreven så kan programmet ge bilderna rätt storlek och justera bildernas upplösning så att de blir bättre anpassade för bildskärmar. Om bildernas upplösning, bredd och höjd minskas så kommer nyhetsbreven att skickas ut fortare och även öppnas fortare hos mottagarna. Allt detta kan ske utan att kvaliteten påverkas.

SamLogic Image Resizer levereras tillsammans med e-postverktyget SamLogic MultiMailer.

Relaterad information
I nedanstående artikel finns en lista på sajter som tillhandahåller fotografier och andra typer av bilder som passar bra att använda till nyhetsbrev och bloggar:
> Gratis bilder till nyhetsbrev och din blogg

Lämna ett svar