Postnummerfunktionen i Swedish .NET Classes – Kundexempel

I verktyget Swedish .NET Classes ingår en användbar funktion för hantering av postnummer och postorter. Ett användningsområde för denna funktion är att automatiskt skriva ut postort när användaren skrivit in ett postnummer i ett webbformulär. På så sätt blir det bekvämare för användaren plus att risken för felstavningar av ortnamnet försvinner.

I bilderna nedan ser ni hur man kan använda denna funktion i praktiken:

1. Användaren skriver in postnummer i postnummerfältet

Användaren skriver in postnummer

2. Användaren trycker på TAB och postnumret visas i ortfältet automatiskt

Postorten fylldes i automatiskt när användaren tryckte på tangenten TAB

Ovanstående formulärfält kommer från ett formulär på webbsajten www.lechien.se och används för registrering av kunduppgifter i samband med köp via deras ordersystem. Denna webbsajt (Le Chein) säljer artiklar för hundar, exempelvis hundkoppel, hundhalsband, hundkläder, bärväskor mm.

Le Chien - formulär

Vill ni veta mer om hur ni kan få samma funktionalitet även på era formulär så skicka gärna oss ett e-mail så berättar vi mer. Se denna sida för e-postadress till SamLogic Software. Ni kan också ringa oss (telefonnummer finns på samma sida).

Lämna ett svar