SkyDrive byter namn till OneDrive

Lagringstjänsten SkyDrive från Microsoft kommer i fortsättningen att heta OneDrive. Samtidigt så kommer den att utökas med nya funktioner, bland annat med funktioner liknande de som finns i grupplattformen SharePoint.

Det var efter en namnstrid med det brittiska tv-bolaget Sky (British Sky Broadcasting Group) i juli förra året som en brittisk domstol dömde till fördel för tv-bolaget, och Microsoft blev tvingad att byta namn. Det nya namnet blir alltså OneDrive.

I samband med namnbytet så har Microsoft även lanserat en blogg med namnet ”The OneDrive Blog” som kommer att handla om OneDrive.

Läs mer
> IDG: Nya Skydrive lånar från Sharepoint
> SweClockers: Microsoft Skydrive blir Onedrive
> The OneDrive Blog: OneDrive for Everything in Your Life

Lämna ett svar