Installation av VB 6.0-program

Många använder fortfarande VB 6.0
Det finns fortfarande många människor som utvecklar program med VB 6.0 (Visual Basic 6.0). VB 6.0 är ett utmärkt programmeringsspråk och programmeringsmiljö för utveckling av skrivbordsprogram till Windows, så länge inte projekten är för stora eller använder sig för mycket av Internet. Ett VB6-program startar snabbt och körs snabbt även på medelmåttiga datorer, och med hjälp av en tredjepartskomponent kan man ge programmet ett modernt gränssnitt; till och med ett ribbon-gränssnitt!

Installation av VB 6.0-program
Det installationsverktyg som följer med Visual Basic 6.0 – The Package and Deployment Wizard – är dock gammalt och använder sig av ett användargränssnitt som känns väldigt ålderdomligt idag. Lösningen på detta är att använda ett modernt installationsverktyg för att packa VB6-filerna. Ett modernt installationsverktyg säkerställer också att en installation av ett VB 6.0-program flyter smidigt även i nya operativsystem som Windows 8.

SamLogic Visual Installer
Vårt installationsverktyg SamLogic Visual Installer har kraftfulla inbyggda funktioner för installation av VB 6.0-program. Visual Installer kan installera VB6-programfiler, ActiveX-komponenter, DLL-filer, databaser, databasmotorer (DAO, ADO, RDO etc.) och andra typer av filer. Visual Installer kan analysera VB-projektfiler och hitta de filer som tillhör ett projekt, och automatiskt inkludera dem i ett installationsprojekt.

Modernt användargränssnitt
Visual Installer ger även ett skapat installationsprogram ett modernt gränssnitt, anpassat efter dagens grafiska miljöer (även Windows 8). Olika språk kan användas till installationsprogrammets användargränssnitt. Visual Installer hanterar licensnycklar och lösenord, och kan även kodsignera (digitalt signera) installationer.

Läs mer
Du kan läsa mer om detta i följande utförliga bloggpost på vår engelska blogg:
> Setup of a VB 6.0 program

Mer information om verktyget Visual Installer finns på denna sida:
> SamLogic Visual Installer – produktsida

Lämna ett svar