7 frågor och svar om MultiMailer

Nedan finns 7 frågor (och svar) om nyhetsbrevsverktyget MultiMailer som inkommit de senaste månaderna, som vi tror även kan intressera andra MultiMailer-användare:

Fråga: ”Jag har försökt skapa en SMTP-koppling mot Telia-servern smtprelay1.telia.com men denna server verkar inte vara i bruk längre. Är det så?
Svar: För några år sedan införde Telia begränsningar för hur många mejl man kan skicka ut per timme och jag tror att de successivt fasar ut servern smtprelay1.telia.com. Dessutom har den servern inte så bra ”rykte” så man bör undvika att använda den eftersom risken ökar att nyhetsbreven klassas som skräppost.

serverFråga: ”Jag är en spindel i nätet till flera olika föreningar. Även om jag har flera licenser kan endast 1 program finnas på datorn. Ser behov av att kunna göra flera uppläggningar av kontot och alla kanske inte behöver sändas via MultiMailers E-postserver. Hur löser jag det?”
Svar: Det går att växla mellan egen e-postserver och MultiMailers e-postserver via menyvalet Inställningar-Inställningar för e-postkonto men användandet av MultiMailers e-postserver ger många fördelar så vi rekommenderar alla MultiMailer-användare att använda den servern och det är därför vi från och med år 2015 inkluderade den tjänsten i en MultiMailer-licens.

Fråga: ”Eftersom jag är verksam i flera föreningar så gör jag utskick med olika avsändare, finns det något sätt att slippa ändra avsändaruppgifterna varje gång jag gör utskick till en annan förening?”
Svar: Ja, det går att lösa genom att använda avsändarprofiler.

MultiMailer rabbatFråga: ”Har föreningar någon rabatt på MultiMailer?”
Svar: När det gäller föreningar så har vi speciellt förmånliga användarvillkor för dem, med mer än 50% i rabatt.

Fråga: ”Hur säker är statistiken över öppnade mail. Är det fungerande för alla olika operatörer, gmail yahoo, hotmail, m.fl?”
Svar: Statistiken fungerar för alla operatörer/e-postklienter men för att en öppning ska registreras behöver mottagaren antingen ha automatisk bildvisning aktiverad eller manuellt aktivera bildvisning. Rent tekniskt fungerar det så att en länk till en mycket liten unik bild på vår server (som mottagaren inte kan se) infogas i varje nyhetsbrev och när den öppnas registreras detta, och det går på detta sätt att se vilka mottagare som öppnat ditt nyhetsbrev.

öppna e-mail statistikFråga: ”Jag har gjort 3 stora utskick och aldrig erhållit mer än 60% som har öppnat sitt mail, vad kan det bero på?”
Svar: 60 % är en mycket bra siffra med tanke på att många har sin automatiska bildvisning avstängd.

Fråga: ”Hur gör man en export till Excel med de kontakter som INTE har öppnat nyhetsbrevet jag skickade ut?”
Svar: Du kan göra en export för de som inte öppnat nyhetsbrevet så här:
1. I fliken Statistik väljer du menyvalet Statistik – Visa kontakter som öppnat detta nyhetsbrev.
2. Nu öppnas fliken Mailing-lista och de kontakter som öppnat nyhetsbrevet markeras med öppnade- och klickade-symboler.
3. Välj nu Redigera – Fler markeringsalternativ – Markera kontakter som öppnat nyhetsbrevet.
4. Välj sedan Redigera – Fler markeringsalternativ – Invertera markeringar. Nu blir de kontakter som inte öppnat nyhetsbrevet markerade.
5. För att exportera dessa till Excel så väljer du Arkiv-Import & Export – Exportera från en mailing-lista.

Se även
>Hur du ser vilka kontakter som öppnat ett nyhetsbrev
>Hur du ser vilka kontakter som klickat på länkar i ett nyhetsbrev
>Hur du får fram fakta om klickade länkar i nyhetsbrev

Lämna ett svar