SamLogic MultiMailer 2012: Statistikfunktionerna i fliken Statistik

I kommande blogginlägg kommer vi att beskriva de nya avancerade statistikfunktionerna i nya SamLogic MultiMailer 2012. I detta inlägg ska vi ta en titt på fliken Statistik i programmet och förklara vad de olika statistikrelaterade alternativen i menyn Statistik och knappraden i samma flik gör, från och med SamLogic MultiMailer 2012.

Förklaringar till siffrorna i bilderna

1. Väljer du detta alternativ så kommer statistikinformationen i fliken Statistik att uppdateras. Färsk information hämtas från vår server och visas i listan i fliken Statistik.

2. Markerar du ett e-postutskick i listan i fliken Statistik och väljer detta alternativ så visas statistik över genomfört e-postutskick i form av ett diagram. Klicka här för exempel.

3. Markerar du ett e-postutskick i listan i fliken Statistik och väljer detta alternativ så visas en rapport över klickade länkar i nyhetsbrevet som skickades ut. Du ser hur många klickar som varje länk i nyhetsbrevet fått. Länkar visas med både komplett länkadress samt länktext. Med en knapptryckning kan du även se vilka kontakter som klickat på en specifik länk.

4. Markerar du flera e-postutskick i listan i fliken Statistik och väljer detta alternativ så utförs en jämförelse mellan de markerade utskicken. Bland annat kan du se om antal öppnade nyhetsbrev eller klickade länkar ökat eller minskat mellan utskicken. Mer information finns här.

5. Markerar du ett e-postutskick i listan i fliken Statistik och väljer detta alternativ så öppnas fliken Mailing-lista och där kan du se vilka kontakter som öppnat nyhetsbrevet eller klickat på länkar i nyhetsbrevet. En speciell symbol visar om en kontakt öppnat nyhetsbrevet eller klickat på länkar i nyhetsbrevet (se bild till höger). Högerklickar du över en kontakt som klickat på en länk i nyhetsbrevet så kan du i den lokala meny som visas välja ett menyalternativ som visar vilka länkar som kontakten klickat på.

6. Exporterar alla kontakter som öppnat nyhetsbrevet eller klicka på länkar i nyhetsbrevet för markerat e-postutskick. Exportfilen kan sparas som en textfil eller en Excel-fil.

7. Skapar en översiktsrapport över genomfört e-postutskick. Innehåller bland annat detaljerad information om vilka länkar i nyhetsbrevet som fått klick och vilka personer som klickat på dessa länkar. Mer information finns här.

8. Visar eller döljer alla kolumner relaterade till den avancerade statistiken i listan i fliken Statistik.

Lämna ett svar