Varför visas inte bilder i Outlook.com (Hotmail)?

I samband med att den webbaserade e-posttjänsten Hotmail ersattes med Outlook.com så har det skett en del förändringar i hur bilder hanteras vilket kan leda till att bilder inte alltid visas korrekt i Outlook.com. Det här problemet kan inträffa om bilder bäddas in i själva mailet istället för att man använder länkar till bilder. För att komma runt detta problem så kan du använda bildlänkar när du infogar bilder i ditt nyhetsbrev, dvs du länkar till bilder som ligger på Internet istället för välja dem från din hårddisk.

En ny publiceringsfunktion i MultiMailer kan skapa bildlänkar automatiskt
I MultiMailer 2013 finns en ny publiceringsfunktion som laddar upp kopior av nyhetsbrev till sajt på Internet och i samband med det så laddas även bilderna upp till Internet och bildlänkar skapas automatiskt för bilderna. Så om du inte har möjlighet att länka till bilder på Internet så kan du välja dem från din hårddisk (som förut) och sedan använda publiceringsfunktionen i MultiMailer. Då får du länkade bilder automatiskt.

Lägga in bildlänkar manuellt
Det går även att skapa bildlänkar manuellt i MultiMailer via menyvalet Infoga – Infoga bildlänk där du i inmatningsfältet Internetadress anger internetsökvägen till bilden.

Mer information om Outlook.com
I den här videon visas hur du använder några av de vanligaste funktionerna i Outlook.com

Ytterligare information om Outlook.com finns att läsa hos Microsoft:
> Frågor och svar om Outlook.com

Lämna ett svar