Skapa och mejla personliga e-julkort som når mottagarna

Jultomten på slädeAtt skicka julkort till kunder, återförsäljare, leverantörer och andra kontakter tillhör den svenska jultraditionen, men har man många mottagare att skicka till och ont om tid så är ett bra alternativ/komplement till julkort via ”snigelpost” att skicka dem via e-post istället, dvs att mejla sk e-julkort (elektroniska julkort).

Designa dina egna e-julkort!
Med vårt e-postverktyg MultiMailer kan du själv designa och skicka ut e-julkort utan att behöva vara en designguru eller ett dataproffs. E-julkorten skapas antingen genom att du utgår från ett färdigt e-julkortsexempel som följer med eller genom att använda en inbyggd e-vykortsguide, som du sedan anpassar efter dina behov. Med hjälp av de medföljande bilderna kan du snabbt skapa e-julkort efter ett visst tema, t.ex vinterlandskap, julgran, julklappar, jultomten mm. Du kan också använda dig av dina egna bilder (t.ex fotografier) eller använda färdiga bilder med julmotiv från bildsajter. Förutom e-julkort så kan du även skapa andra typer av e-vykort, t.ex nyårskort och påskkort, med MultiMailer.

MultiMailer med e-julkort

Personliga e-julkort
Det är möjligt att få varje e-julkort personligt. Exempelvis kan dina kunders namn och företagsnamn läggas in automatiskt i varje julkort som skickas ut. Du kan då mejla 100-tals personliga julkort på några minuter. Om mottagarnas namn står tydligt utskrivet på julkortet så kommer fler att uppmärksamma dina julkort. Namn och företagsnamn mm hämtas automatiskt från en e-postlista (utskickslista).

Lätt att byta avsändare i MultiMailerOlika avsändare
Vill du skicka ut julkort med olika avsändare så är det också möjligt i MultiMailer. Det kan vara bra om företaget t.ex har ett antal säljare som vill skicka ut sina personliga julhälsningar till respektive kunder. Byte av avsändarprofil kan göras direkt i utskicksguiden.

Exempel på e-julkort
Här nedan finns några exempel på e-vykort med jultema som skapats med MultiMailer:
> Julkort – Exempel 1
> Julkort – Exempel 2
> Julkort – Exempel 3
> Julkort – Exempel 4

Så blir fler e-julkort lästa
Genom att göra e-julkortet personligt (som beskrevs ovan) så kommer fler att läsa dina e-julkort. Men det ständigt ökande användandet av mobila enheter, såsom smartphones och surfplattor, ställer allt högre krav på att nyhetsbrev och e-vykort utformas på rätt sätt för att se bra ut hos mottagarna. Och för att nyhetsbrev / e-vykort ska bli lästa så bör de se korrekt ut hos mottagaren, oavsett vilken enhet han/hon använder sig av för att öppna mejlet. MultiMailer kan skapa nyhetsbrev och e-vykort som visas korrekt hos mottagarna, vare sig de använder en smarttelefon, surfplatta, bärbar dator, PC eller Mac.

Så når fler e-julkort mottagarna
En stor utmaning idag är att hantera alla skräppostfilter som stoppar även fullt legitima nyhetsbrev och e-vykort. Även om du har en bra kontakt med dina kunder (och andra mottagare) och de vill ha nyhetsbrev och e-vykort från dig, så kan deras skräppostfilter hindra dina mejl att nå ända fram. Ett sätt att minimera denna risk är att använda dig av en SamLogic MultiMailer E-postserverauktoriserad e-postserver med gott rykte när du skickar ut. Om du använder MultiMailer för dina utskick så har du möjlighet att använda dig av just en sådan e-postserver, och chansen att dina e-julkort (och även andra typer av mejl) verkligen når mottagarna ökar markant.

För att få maximal framkomlighet, tänk även på att anpassa din utskickshastighet efter mottagarna och säkerställ att din avsändardomän har rätt konfigurering för att skicka e-post.

   
Tips: Använd två olika julkort
Här kommer ett användbart tips som sannolikt kommer att imponera på dina mottagare! Via MultiMailer så skapar du två olika julkort: ett enklare personligt e-julkort som du mejlar och ett mer avancerat som du lägger på webben. Det avancerade julkortet kan t.ex innehålla en animation, musik eller en personlig ljudupptagning eller video där du önskar God Jul! I det enklare julkortet lägger du in en internetlänk som öppnar det avancerade julkortet i mottagarens webbläsare, när han/hon klickar på länken.

Via MultiMailers webbpubliceringsfunktion kan du snabbt ladda upp ett julkort till en webbsajt – med en enda knapptryckning! Du behöver inte ens ha en egen webbsajt utan julkortet kan lagras på vår webbserver. När mottagaren får ditt e-julkort och klickar på länken så visas det mer avancerade julkortet, och vi kan garantera att alla kommer att komma ihåg ditt e-julkort när de hör din personliga julhälsning!

Se även
> Skicka julkort med e-post – Vilka är fördelarna och nackdelarna?
> Så här skapar du ett e-julkort med MultiMailers e-vykortsguide
> Informationsfilm om MultiMailer